(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisning asosiy maqsadi jamoat transportlarida yo‘lovchilar oqimini aniqlashning zamonaviy usullarini tahlil qilish va ularning afzalliklari, kamchiliklari hamda O‘zbekiston sharoitida qo‘llash istiqbollarini baholashdan iborat. Ushbu maqsadga erishish uchun quyidagi vazifalarni amalga oshirish ko‘zda tutiladi: Jamoat transportlarida yo‘lovchilar oqimini aniqlashning mavjud usullarini (qo‘lda sanash, avtomatik hisoblash tizimlari va boshqalar) o‘rganish va ularning samaradorligini baholash.Yo‘lovchilar oqimini aniqlashning zamonaviy texnologiyalarini (video analitika, infraqizil sensorlar, GPS treking, mobil ma’lumotlar, Wi-Fi tracking va boshqalar) o‘rganish va ularning texnik imkoniyatlarini tahlil qilish.