(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ishda tabiat va inson o‘rtasidagi o‘zaro aloqadorlik, ularning uyg‘un hayot kechirishidagi muhim omillar, shuningdek, shifokorning ushbu jarayondagi roli falsafiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Insonning tabiiy muhitga bo‘lgan munosabati va tabiatning sog‘liqqa ko‘rsatadigan ta’siri, shuningdek, shifokorning nafaqat kasallikni davolovchi mutaxassis, balki inson salomatligi orqali tabiiy muvozanatni tiklovchi axloqiy shaxs, jamiyatda ma’naviy-ma’rifiy yetakchi sifatidagi o‘rni yoritiladi. Falsafiy qarashlar asosida shifokor kasbining axloqiy, estetik va ma’naviy jihatlari chuqur tahlil qilinadi. Ishda inson salomatligini asrashda tabiatga mehr, g‘amxo‘rlik va ekologik ongni shakllantirish muhimligi alohida ta’kidlanadi.