(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada tarjima fanining asosiy tushunchalari va atamalari, tarjima jarayonining mohiyati va uning amaliy qo‘llanilishi haqida so‘z boradi. Tarjima, nafaqat so‘zlarni boshqa tilda ifodalash, balki madaniy, ijtimoiy va tarixiy kontekstlarni hisobga olishni talab qiladigan murakkab faoliyatdir. Maqolada tarjimaning ekvivalentlik, ko‘pma’nolilik, frazeologizmlar, madaniy realiya va boshqa asosiy tushunchalari tahlil qilinadi. Shuningdek, tarjima usullari, jumladan, so‘zmaso‘z tarjima, mazmunli tarjima va adaptatsiya usullari haqida ham ma’lumot berilgan. Tarjima fani tilshunoslik va madaniyatshunoslikning rivojlanishiga xizmat qiluvchi, ilmiy va amaliy jihatlarni o‘z ichiga olgan fan sifatida taqdim etilgan.