(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarda tarqaladigan axborot xurujlari va tahdidlar tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalarining rivojlanishi bilan birga ijtimoiy tarmoqlar orqali soxta yangiliklar, manipulyatsiya, kiberhujumlar va shaxsiy hayotga aralashuv kabi xavf-xatarlar yuzaga kelmoqda. Maqolada axborot xurujlarining turlari, tahdidlar va ijtimoiy tarmoqlarning roli batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, mediasavodxonlikning ahamiyati va foydalanuvchilarni axborot manipulyatsiyasidan himoya qilish uchun zarur bo‘lgan ko‘nikmalar ta’kidlanadi. Yoshlar va ta’lim muassasalarining mediasavodxonlikni oshirishdagi o‘rni ham muhim ahamiyatga ega ekanligi, shuningdek, axborot xavfsizligi sohasidagi tavsiyalar keltirilgan.