(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada tarjima jarayonida uchraydigan asosiy leksik muammolar tahlil qilinadi. Jumladan, ko‘pma’nolilik, sinonimiya, realiyalar, frazeologizmlar va terminlar tarjimasi masalalari keng yoritilgan. Tarjimonning madaniyatlararo kompetensiyasi va kontekstni to‘g‘ri anglay olish qobiliyati bu muammolarni hal etishda muhim vosita sifatida ko‘rsatilgan.