(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Foydalanuvchi interfeysi (FI) - bu foydalanuvchining kompyuter bilan о‘zaro aloqada bо‘lishi uchun tizimning barcha mavjud obektlari va funksiyalarini ekranda grafik komponentlar (derazalar, belgilar, menyular, tugmalar, rо‘yxatlar va boshqalar) kо‘rinishida taqdim etishga asoslangan tizimdir. Bunda, buyruq qatori interfeysidan farqli о‘laroq, foydalanuvchi barcha kо‘rinadigan ekranning obektlariga — interfeys elementlariga — tasodifiy kirish huquqiga ega bо‘ladi (klaviatura yoki kо‘rsatish qurilmasi yordamida).