(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
maqolada musiqa pedagogikasining ilmiy tadqiqot metodlari va ularning ta’lim tizimidagi o‘rni tahlil qilinadi. Musiqa ta’limi jarayonining samarali bo‘lishi uchun ilmiy tadqiqot metodlarini to‘g‘ri tanlash va ulardan samarali foydalanish zarur. Maqolada musiqa pedagogikasi tadqiqotlarida qo‘llaniladigan asosiy metodlar, jumladan, eksperimental, kuzatuv, suhbat, testlash, ilmiy tahlil va amaliy tadqiqotlar kabi metodlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu metodlarning musiqa o‘qituvchilari va ilmiy-tadqiqot sohasidagi mutaxassislar uchun qanday foydali bo‘lishi mumkinligi tahlil etiladi.