(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada tijorat banklarining moliyaviy barqarorligini baholash usullari, ularning amaliy natijalari hamda zamonaviy moliyaviy tizimdagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda 2022–2025-yillarda chop etilgan yangi ilmiy va tahliliy manbalar asosida moliyaviy barqarorlikni ta’minlashda qo‘llanilayotgan vosita va metodlar, shuningdek xalqaro va milliy tajriba tahlil qilinadi. Xususan, kapital yetarliligi, likvidlik, aktivlar sifati, risklar menejmenti va stress-test usullari asosida tahlillar olib borilgan. Maqolada O‘zbekiston Respublikasi tijorat banklarining barqarorlik darajasini baholashda qo‘llanilayotgan yondashuvlar chuqur tahlil qilinib,takomillashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.