(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda aholi bandligini ta’minlash masalasi va bu borada rivojlangan xorijiy mamlakatlarning ilg‘or tajribalari o‘rganilgan. Jumladan, Germaniya, Janubiy Koreya, Norvegiya va Yaponiya kabi mamlakatlarning bandlik siyosatiga oid yondashuvlari tahlil qilinib, ularning O‘zbekiston sharoitiga moslashuvi bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Maqolada xorijiy amaliyotdan kelib chiqib, mehnat bozorini tartibga solish, kasbhunar ta’limi bilan bandlikni uyg‘unlashtirish, xususiy sektor ishtirokini kuchaytirish kabi ustuvor yo‘nalishlar asosida taklif va xulosalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot ilmiy-uslubiy asosda olib borilib, mamlakatda samarali bandlik siyosatini shakllantиришga xizmat qiladi.