(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada notinch oilalar bilan ijtimoiy ish olib borishda qo‘llaniladigan zamonaviy texnologiyalar tahlil qilinadi. Notinch oilalar – bu ichki nizolar, zo‘ravonlik, moddiy ta’minotsizlik yoki ruhiy salomatlik bilan bog‘liq muammolar mavjud bo‘lgan oilalardir. Ular bilan ishlashda kompleks, tizimli va individual yondashuvni talab qiluvchi ijtimoiy ish texnologiyalari qo‘llaniladi. Tadqiqotda xususan, ijtimoiy diagnostika, oilaviy maslahatlar, mediatsiya, resurslarni safarbar etish, reabilitatsiya va profilaktika texnologiyalari o‘rganiladi. Shuningdek, ijtimoiy ishchi va psixologlar hamkorligida amalga oshiriladigan aralashuv bosqichlari, ular samaradorligini oshirishga qaratilgan yondashuvlar, xorijiy va mahalliy tajribalar asosida tahlil qilinadi. Ishning maqsadi – notinch oilalarni barqarorlashtirish, bolalarning huquq va manfaatlarini himoya qilish hamda ijtimoiy reabilitatsiya jarayonini ilg‘or texnologiyalar asosida takomillashtirishdir.