(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tarjima amaliyotida uchraydigan lingvistik, stilistik, semantik va madaniy muammolar atroflicha tahlil qilinadi. Tarjima mashqlarida talabalar duch keladigan asosiy qiyinchiliklar va ularni bartaraf etishda qo‘llaniladigan tahlil metodlari — lingvistik, pragmatik, diskursiv va kontrastiv yondashuvlar yoritilgan. Maqolada tarjima ta’limida tahliliy fikrlashni rivojlantirish orqali professional tarjimonlar tayyorlash yo‘llari taklif etiladi.