(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Islomiy moliyaviy vositalarining iqtisodiy o‘sishga ta’siri O‘zbekiston misolida tahlil qilinadi. O‘zbekistonda islomiy moliya tizimining rivojlanishi va uning mamlakat iqtisodiyotidagi o‘rni haqida so‘z yuritiladi. Maqolada Salam, Istisna, Murabaha va Ijara kabi asosiy islomiy moliyaviy vositalarning samaradorligi, ularning iqtisodiy o‘sish, ish o‘rinlari yaratish, kichik va o‘rta biznesni qo‘llab-quvvatlashdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Xususan, ushbu vositalar yordamida qishloq xo‘jaligi, sanoat va eksport sohalaridagi iqtisodiy faoliyatni faollashtirish, investitsiyalarni jalb qilish va moliyaviy inklyuziyani oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada O‘zbekistonda islomiy moliyaviy vositalarni joriy etishdagi huquqiy, institutsional va iqtisodiy to‘siqlar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar beriladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, islomiy moliya tizimi mamlakat iqtisodiy o‘sishini tezlashtirish, barqaror rivojlanish va jamiyatda moliyaviy inklyuziyani ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi.