(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada kino musiqasining mavjudligi shakllarini tasniflash, audio shakllari soundtrack versiyalari,audio formatdagi kino tizerlari uchun musiqa, akademik musiqa asosida paydo bo‘lgan kino musiqasi, kino musiqasi shakllarining ko‘pligi va simfonizm tamoyillari bayon etilgan. Maqolada umumlashtirilgan ishonchlilikni aks yettiruvchi tarixiy manbalar orkestr ijrosidagi musiqa interpenetratsiyasining naqshlari va o‘ziga xos xususiyatlari filmning mohiyati va maqsadi kinoning rivojlanishi bosqichlari yoritilgan.