(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Бастакор ғоясини оркестр матосида мужассамлашнинг емпирик муаммолари, асарнинг драматургияси, шаклланиши, оркестр услублари, дирижёрлар ва ижрочи мусиқачилар эстетик, маданий, тарихий ва назарий мусиқавий муаммолари баён этилган. Чолғушуносликнинг ютуқлари уни турли билим соҳалари мутахассислари, мусиқий санъат еволюцияси, оғзаки маданиятнинг ҳукмронлиги босқичлари, мусиқий товуш ҳақидаги тарихан ўрнатилган ғояла ҳақида маълумотлар келтирилган.