(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘zbekiston Respublikasi Qashqadaryo viloyati Qarshi shahrining ko‘pgina qishloqlarida markaziy isitish qozonxonalari yo‘q. Shu sababli Toshkent davlat transport unversiteti talabasi Asqarova Ziyoda mini isitish aparatlari haqida to‘liq ma’lumot berib o‘tish bilan birga ularni to‘g‘ri tanlashni ko‘rib chiqdi. Maqolada isitish qurilmalari turlari hamda xonadonni yetarli miqdorda isitishi mumkin bo‘lgan isitish aparatlarini ko‘rib chiqilgan. Bundan tashqari gaz qozonxonalari, elektr qozonxonalari, qattiq matrialga ega bo‘lgan qozonxonalarni ko‘rib chiqildi. Qozonni tanlash usullari - Qozonlarning bir nechta turlari va ularning bazi parametrlari mavjud. Turar-joy binosi uchun avtomatlashtirish bilan kuchli, ammo tejamkor qozon sotib olish yaxshiroqdir. Agar gazni ulash imkoni bo‘lsa, gazli qozonni iqtisodiy jihadan to‘g‘ri tanlov. Uyni elektr energiyasi bilan isitish ancha qimmatga tushadi. Ammo uy yaxshi izolyatsiya qilingn bo‘lsa va uning issiqlik yo‘qotilishi kichik bo‘lsa va xonadonga gazni ulash qimmat bo‘lsa, u holda elektr qozon yaxshi yechim bo‘ladi. [1, 2, 3, 4, 5, 6]