(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Odamlar atrof-muhit omillari bilan o’zaro ta’sir qiladi va bu o’zaro ta’sir odamlarning salomatligi, farovonligi va umumiy hayot sifatiga katta ta’sir ko’rsatadi. Havoning ifloslanishi, ayniqsa, nafas yo’llari kasalliklari va saraton kasalligini keltirib chiqarishi mumkin. Suvning ifloslanishi yuqumli kasalliklarning tarqalishiga olib kelishi mumkin. Aholi salomatligini mustahkamlash va kasalliklarning oldini olishda sanitariya-gigiyena talablariga rioya qilish, ba’zi ekologik vaziyat o’ta tang ahvolda bo’lgan hududlarda tabbiy nazoratni yanada kuchaytirishimiz zarurligi keltirilgan.