(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur tezisda ilmiy tadqiqotlar samaradorligini oshirishda akademik erkinlik va mustaqillikning roli o‘rganilgan. Ilmiy tadqiqotlar jarayonida akademik erkinlik va mustaqillik, ilm-fan va ta’lim sohasidagi yangiliklar, ilmiy izlanishlar uchun zarur shart-sharoitlar ta’minlanishi lozim. Akademik erkinlikning nafaqat ilmiy xulosa chiqarish, balki yangi yondashuvlarni qo‘llash imkoniyatlarini yaratishdagi o‘rni yoritilgan. Tadqiqotning maqsadi ilmiy faoliyatda mustaqil fikrlash va o‘qituvchilarning o‘z erkinligini qo‘llashni, shuningdek, ilmiy tadqiqotlarning natijalarini amaliyotga joriy qilishni aniqlashdir. Ushbu tezisda akademik erkinlikni rag‘batlantirish, ilmiy tadqiqotlarni qo‘llab-quvvatlash uchun zarur shart-sharoitlar haqida batafsil tahlil kiritilgan.