(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida ilmiy faoliyatni boshqarishning innovatsion yondashuvlari ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy ilmiy boshqaruv tizimlarida raqamlashtirish, sun’iy intellekt, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari va tizimli monitoring mexanizmlarining joriy etilishi orqali ilmiy samaradorlikka qanday ta’sir ko‘rsatayotgani tahlil qilinadi. Muallif tomonidan ilmiy faoliyatni boshqarishda xorijiy tajribalar bilan solishtirgan holda milliy modelga oid takliflar ishlab chiqilgan. Shuningdek, maqolada ikki xil jadval orqali mavjud holat va istiqbolli yo‘nalishlar taqdim etilgan.