(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tabiatning ikki muhim tarkibiy qismi – jonli va jonsiz tabiatning o‘zaro bog‘liqligi, ularning tabiatdagi o‘rni, rivojlanish jarayonidagi roli va bir-biriga ta’siri ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Tabiiy muhitdagi muvozanatning saqlanishi jonli va jonsiz komponentlar o‘rtasidagi doimiy aloqaga bog‘liq ekanligi isbotlab berilgan.