(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy musiqa ta’limida qo‘llanilayotgan innovatsion yondashuvlar va metodlar tahlil qilinadi. Xususan, axborot kommunikatsiya texnologiyalari, interaktiv usullar, integratsiyalashgan darslar hamda ijodiy va reflektiv o‘qitish metodlarining musiqiy savodxonlikni oshirishdagi o‘rni yoritilgan. Shu bilan birga, o‘quvchilarning musiqaga bo‘lgan qiziqishini oshirish, individual yondashuv va ijtimoiy-emotsional rivojlanishini qo‘llab-quvvatlovchi pedagogik strategiyalar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari zamonaviy musiqa ta’limining samaradorligini oshirishda yangi metodik yondashuvlarning dolzarbligini tasdiqlaydi.