(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Одатда ҳар бир йўналиш бўйича олиб борилаётган аудитория машғулотларида дарслар, улардаги мавзулар белгиланган дастур доирасида олиб борилади. Талабалар аудитория машғулотларида топшириқлар, ҳисоб-график ишлари, курс ишлари ва бошқа турли типик топшириқлар билан шуғулланадилар. Бундан ташқари фанларни яхшироқ ўзлаштиришда ўзига хос ечиш усулларини талаб қиладиган масалалар алоҳида аҳамият касб этади. Бундай масалалар одатда ноодатий кўринишга эга бўлиб, уларни ечиш ўзига хос ёндашувларни талаб қилади. Шу ўринда талабалар ўртасида ўтказиладиган фан олимпиадалари муҳим ўрин эгаллайди. Ушбу мақолада талабалар фанларни ўзлаштиришида фан олимпиадаларининг ўрни ҳақида сўз юритилади.