(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tepaqo‘tan konidagi yer osti kon lahimlarining barqarorligini ta’minlash va mustahkamlash uchun qo‘llaniladigan zamonaviy texnika va texnologiyalar ko‘rib chiqiladi. Konning murakkab geologik-gidrogeologik sharoitlarini hisobga olgan holda, mustahkamlash usullari, gidroizolyatsiya, deformatsiyalarni kuzatish va kompleks xavfsizlik tizimiga alohida e’tibor qaratildi. Kon inshootlarining barqarorligini ta’minlashning an’anaviy va innovatsion yondashuvlari taqdim etilgan.