(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada insoniy hayotda katta ahamiyat kasb etuvchi ikki yuksak fazilat – shukr va sabrning mohiyati, turlari va ahamiyati haqida batafsil so‘z yuritiladi. Shukr – Alloh taoloning ato etgan ne’matlarini qadrlash, minnatdorlik bilan qabul qilish bo‘lsa, sabr – sinovlarga bardosh bilan yondashish va ruhiy barqarorlikni saqlashdir. Maqolada Qur’oni karim oyatlari, hadislar, payg‘ambarlar hayotidan misollar asosida ushbu fazilatlarning hayotiy va ma’naviy qadriyatlardagi o‘rni ochib berilgan. Shuningdek, shukr va sabrning bir-birini to‘ldiruvchi fazilatlar ekani, ularni hayot mezoniga aylantirish har bir inson uchun foydali ekani ta’kidlangan. Maqola yosh avlodni axloqan yetuk, sabrli va minnatdor inson bo‘lib kamol topishiga xizmat qiladi.