(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqola xizmat ko‘rsatish jarayonlarini optimallashtirish va ularning samaradorligini oshirish yo‘llariga bag‘ishlangan. Unda jarayonlarni tahlil qilish, avtomatlashtirish texnologiyalarini joriy etish, mijozlar ehtiyojlariga moslashish va xarajatlarni kamaytirish usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xodimlar malakasini oshirish, samarali boshqaruv tizimlari va raqamli yechimlarning ahamiyati ta’kidlanadi.