(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Nutq faoliyati – bu til vositalari yordamida insonlarning birbirlariga fikr almashish jarayonidir. Ushbu maqolada nutq faoliyatining og‘zaki va ozma shakllari tahlil qilingan bo‘lib, ularning ijtimoiy ahamiyati, shaxs rivojlanishidagi o‘rni va pedagogik jarayonlardagi roli o‘rganilgan. Nutqning madaniyati, to‘g‘riligi, mantiqiyligi va ifodaliligi kommunikativ aloqada muhim ahamiyatga ega. Yozma nutq orqali o‘tmish tajribalari kelajak avlodga yetkaziladi, og‘zaki nutq esa bevosita muloqotda ishtirok etish uchun kerakli vosita hisoblanadi. Nutq faoliyatining chuqur va tizimli o‘rganilishi tilshunoslik, pedagogika va psixologiya fanlari uchun katta ahamiyatga ega.