(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mamlakatimizda innovatsion bank xizmatlarini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Bugungi globallashuv va raqamli transformatsiya jarayonida bank xizmatlarini zamon talablariga moslashtirish, mijozlarga tezkor, xavfsiz va qulay moliyaviy xizmatlar ko‘rsatish eng dolzarb yo‘nalishlardan biri hisoblanadi. Innovatsion xizmat turlarining mohiyati, ularning bank tizimidagi o‘rni va ijtimoiyiqtisodiy samaradorligi tahlil qilingan. Xususan, mobil banking, intenet banking, QR to‘lovlar, biometrik identifikatsiya kabi texnologiyalar misolida ularning amaliyotdagi afzallikari ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, O‘zbekiston bank sektorida amalga oshirilayotgan raqamlashtirish siyosati, xorijiy tajriba va istiqbolli takliflar asosida innovatsion xizmatlarni yanada takomillashtirish yo‘nalishlari bayon etilgan.