(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Blockchain katta ma’lumotlarni boshqarish va tahlili jihatlarida keng o‘rganilmaganiga qaramay, ikkala texnologiyani bir xil tanganing ikki tomoni sifatida ko‘rish mumkin. Quyida BigData-ni ichki jarayonlarni optimallashtirish, maxfiy ma’lumotlarni o‘g’irlash xavfini kamaytirish, foydalanuvchilar tomonidan yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan harakatlarni aniqlash va sun’iy intellektni tuzilishga kiritish uchun qo‘llashga qaratilganligi haqida batafsil tushuntirib beriladi.