(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining inson ongiga va kundalik hayotiga ko‘rsatayotgan ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt inson fikrlash jarayoni, qaror qabul qilish, ijodiy yondashuv va axborotni idrok etish kabi aqliy faoliyatlariga bevosita ta’sir ko‘rsatmoqda. Ayniqsa, virtual yordamchilar va ijtimoiy tarmoqlar orqali inson ongining mustaqilligi va tanqidiy fikrlash qobiliyati pasayishi kuzatilmoqda. Shuningdek, sun’iy intellektning iqtisodiyot, ta’lim, sog‘liqni saqlash va psixologik holatlarga ta’siri ham ko‘rib chiqilgan. Maqolada ushbu texnologiyaning salbiy va ijobiy jihatlari o‘rtasidagi nozik muvozanat yoritilib, insoniyat sun’iy intellekt bilan birga yashashga qanday moslashishi kerakligi haqida ilmiy asoslangan xulosalar berilgan. Mazkur ish texnologik taraqqiyot va inson ongining o‘zaro munosabatini anglashga yordam beradigan muhim ilmiy manbadir.