(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ilmiy ishda masofaviy bank xizmatlarini rivojlantirishning asosiy yo‘nalishlari, larning iqtisodiy samaradorligi, mijozlarga va banklarga ta’siri hamda mavjud muammolari o‘rganiladi. Masofaviy bank xizmatlari – zamonaviy moliyaviy infratuzilmaning ajralmas qismi bo‘lib, ular mijozlarga bank xizmatlaridan istalgan joyda va istalgan vaqtda foydalanish imkonini yaratadi. Ushbu xizmatlar bank ishini avtomatlashtirish, operatsion xarajatlarni kamaytirish va mijozlarga xizmat ko‘rsatish sifatini oshirishda muhim ahamiyatga ega.