(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Yoshlar orasida ma’naviy inqiroz — ijtimoiy, axloqiy va ma’naviy qadr-qimmatlarning pasayishi, yoshlarning maqsad va kelajak haqidagi fikrlarida chalkashliklarning yuzaga kelishi, odamiylik va axloqiy qadriyatlarning yo‘qolishi kabi ko‘rinishlarda o‘z ifodasini topmoqda. Mazkur maqolada yoshlar orasida ma’naviy inqirozning asosiy sabablari, jumladan, tarbiyaning yetishmasligi, ijtimoiy muhitning salbiy ta’siri, axborot texnologiyalarining noto‘g‘ri ishlatilishi kabi omillar tahlil etiladi. Shuningdek, bu inqirozdan chiqish uchun qanday tarbiyaviy, diniy va ijtimoiy yondashuvlar kerakligi, oilaning, maktabning va jamiyatning rolini muhokama qilinadi. Tarbiya jarayonida diniy va milliy qadriyatlarni inobatga olish, yoshlarni mehnat va ijtimoiy mas’uliyatga yo‘naltirish, ma’naviyatni rivojlantirishga qaratilgan chora-tadbirlar taklif etiladi.