(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada gender tengligi konsepsiyasi asosida o‘g‘il va qiz bolalar tarbiyasiga zamonaviy yondashuvlar yoritilgan. Jamiyatda barqarorlik va teng imkoniyatlar ta’minlanishi uchun oilada farzandlar, ayniqsa jinsga qarab farqlamasdan, adolatli va muvozanatli tarbiya berish zarurligi tahlil qilinadi. Maqolada o‘g‘il va qiz bolalarga nisbatan mavjud stereotiplar, ularning salbiy ta’siri, shuningdek, gender tengligi prinsiplariga asoslangan tarbiya metodlari, xalqaro tajriba va diniy-ma’naviy qarashlar misolida bayon qilinadi. Oila, ta’lim muassasalari va jamiyatning har bir a’zosi o‘z zimmasiga olgan rol ko‘rib chiqiladi