(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada hadislarda vaz va nasihatlarning o‘rni va ahamiyati o‘rganiladi. Hadislar musulmonlar uchun asosiy ma’naviy va axloqiy manba bo‘lib, ular insonlarni to‘g‘ri yo‘lga yetaklash, yaxshi xulq-atvorni shakllantirish va jamiyatda ijobiy muhitni yaratishga xizmat qiladi. Vaz-nasihat orqali hadislarda berilgan ko‘rsatmalar musulmon jamiyatining axloqiy va madaniy taraqqiyotiga katta ta’sir ko‘rsatgan. Maqolada hadislarning tarbiyaviy roliga, vaz-nasihatlarning shakllari va ularning kundalik hayotdagi ahamiyatiga alohida e’tibor qaratiladi.