(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy O‘zbekiston jamiyatida din va ma’naviyatning tutgan o‘rni, ularning ijtimoiy taraqqiyotdagi ahamiyati hamda yoshlar tarbiyasiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil etiladi. Maqolada O‘zbekiston Respublikasida din va ma’naviyat sohasida olib borilayotgan siyosat, davlat va jamiyat o‘rtasidagi o‘zaro hamkorlik, diniy bag‘rikenglik, milliy qadriyatlar va madaniyatning uyg‘unligi yoritilgan. Shu bilan birga, muallif dinning jamiyatda ijobiy muhitni shakllantirishdagi o‘rni, ma’naviy yetuklik va ma’suliyat hissini oshirishdagi roli haqida fikr yuritadi. Tadqiqot asosida xulosa qilib aytiladiki, din va ma’naviyat jamiyatida barqarorlik, totuvlik va axloqiy yuksalishning muhim omillaridan biridir.