(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada bank nazorati va auditning tijorat banklari faoliyatini tahlil qilishdagi roli atroflicha tahlil qilingan. Bank tizimidagi xavflarni aniqlash, moliyaviy barqarorlikni ta’minlash, faoliyatni shaffof yuritish kabi jihatlar audit va nazorat tizimlari orqali qanday amalga oshirilayotgani yoritilgan. Xususan, ichki va tashqi audit, regtech va suptech texnologiyalari, Basel III tamoyillarining tatbiqi va O‘zbekiston bank tizimida olib borilayotgan amaliy islohotlar asosida fikr yuritilgan. Maqola zamonaviy ilmiy adabiyotlar asosida ishlab chiqilgan bo‘lib, amaliy tavsiyalar bilan boyitilgan.