(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklarining kredit portfeli tahlili va kredit risklarini boshqarish strategiyalariga oid ilmiy tahlillar keltirilgan. Kredit risklari va uning boshqaruvi bank tizimlarining barqarorligi uchun muhim omildir. Maqolada kredit risklarini boshqarishning eng samarali metodlari, masalan, mashina o‘rganish, stress-testlar, simulyatsiyalar va kredit portfelini diversifikatsiya qilish kabi yondashuvlar keng ko‘rib chiqilgan. Ushbu metodlar banklarga kredit portfellarining xavfini kamaytirish, moliyaviy resurslarni samarali taqsimlash, va barqarorlikni ta’minlashga yordam beradi. Maqola shuningdek, yangi texnologiyalarning banklarda qo‘llanilishini tahlil qilib, ular orqali kredit risklarini prognoz qilish va boshqarishning zamonaviy usullarini taqdim etadi. Tadqiqotlar natijalariga ko‘ra, banklar o‘zlarining kredit risklarini samarali boshqarish uchun ilg‘or texnologiyalarni qo‘llashni kengaytirishlari kerak. Maqola, shuningdek, banklarning tavsiyalarni joriy qilish va rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan strategiyalarni taqdim etadi.