(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ish joyidagi stressning asosiy sabablari, belgilari, salbiy oqibatlari va ularni kamaytirish yo‘llari yoritilgan. Real hayotdagi holatlar asosida stressning kundalik hayotga ta’siri tahlil qilinib, jismoniy va ruhiy salomatlik, oilaviy munosabatlar, ish unumdorligi va jamiyatga bo‘lgan ta’siri ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola mashhur olimlar — D. Goleman, B. Seaward, D. Cooper va boshqalar asarlariga tayangan holda ilmiy asoslangan holda yoritilgan. Shuningdek, emotsional intellekt, psixologik chidamlilik va motivatsiya stressga bardosh berishda muhim omillar sifatida ko‘rsatib berilgan. Yakunda esa, stressni boshqarish usullari va mehnat muhitini sog‘lomlashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.