(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Jamiyat taraqqiyoti bir bosqichdan ikkinchi bosqichga o’tib borar ekan ,bu jarayonda jamiyat a’zolarini roli ,isloxatlar taraqqiyot jarayoniga ishonch-e’tiqodi muxim va xal qiluvchi axamiyat kasb etadi.Bu xar bir jamiyatning taraqqiyot jarayoniga xos bo’lgan xususiyatdir. Jamiyat oldiga qo’yilgan maqsadlarning ko’lami kengligi,va yuksak marralarni o’ziga qamrab olishi shaxsni faoliyatini yanada jadallashtirish va uni maqsadlar yo’lida safarbar qilishni davrning muxim masalalaridan biri sifatida qo’yadi Inson dunyo yuzini ko’ribdiki, o’zini inson sifatida anglabdiki, borliqni eng mukammal mavjudoti sifatida tanib keladi. Dunyo, inson, aql zakovat, ma’naviyat bular bir biri bilan chambarchas bog’liqdir. Inson dunyoga ma’lum bir maqsad bilan kelmaydi. U o’zligini idroq etgandan so’nggina xayotdan yashashdan ma’no istaydi. Inson xayotida ta’limni o’rni beqiyos.