(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Usbu maqolada tayyorlov guruhlari oʻquvchilarining savod oʻrgatish darslarida imloviy savodxonlikni oʻrgatish usullari, mazkur darslarni yoshi, saviyasi va bilimni qabul qila olish qobiliyatlarini hisobga olgan holda tashkil qilish, oʻqitish printsiplari va metodlariga qat’iy amal qilish ta’kidlab oʻtilgan. Imloviy savodxonlik oʻquvchilarning nutqini oʻstirishi, yan¬gi soʻzlar hisobiga lug’atini boyitishi, soʻzlarni turli grammatik formalarda qoʻllashi, ularning talaffuzi ustida ishlash bilan bir vaqtda shakllantirilishi va uning bola tafakkuriga ta’sir koʻrsatishi kabi xususiyatlari ko`rsatilgan.