(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o‘smirlik davrida keng uchraydigan dermatologik muammo — oddiy husunbuzar (acne vulgaris)ning etiologiyasi, patogenezi, klinik ko‘rinishlari, tashxislash usullari va zamonaviy davolash metodlai yoritilgan. O‘smirlik davrida yuzaga keladigan gormonal o‘zgarishlar, yog‘ bezlari faoliyatining kuchayishi va bakterial infeksiyalarning ushbu kasallikni rivojlanishiga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilingan. Shuningdek, husunbuzarni davolashda qo‘llaniladigan topikal va tizimli preparatlar, gigiyena vositalari hamda profilaktik chora-tadbirlar haqida ma’lumotlar berilgan. Maqolada husunbuzarning o‘smirlar psixologiyasiga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri va uni kamaytirish bo‘yicha tavsiyalar ham keltirilgan.