(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘smirlik davrida yuzaga keladigan eng keng tarqalgan dermatologik muammo — akne (jo‘mbozlar) — va uni davolashda kimyoviy pillingning o‘rni ilmiy asosda tahlil qilinadi. Kimyoviy pilling nafaqat terini yangilash, balki yog‘ bezlarining faoliyatini tartibga solish, komedon va yallig‘lanish elementlarini kamaytirish, teri rangini yaxshilash va mikrorelfini tekislashda ham muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, maqolada pillingning turli shakllari — glikolik, salitsilik, laktik va TCA asosidagi pillinglarning har biri o‘smirlar terisiga ko‘rsatadigan ta’siri, foydalanishdagi yondashuvlar va xavfsizlik masalalari yoritiladi. Maqolada real klinik tajribalar, ilmiy maqolalar va dermatologlar tavsiyalariga asoslangan yondashuvlar tahlil qilinib, pilling jarayonining o‘smirlik fiziologiyasiga ta’siri chuqur yoritiladi. Ushbu ilmiy ish pilling usullarini qo‘llashda ehtiyotkorlik, individual yondashuv va mutaxassis maslahatining ahamiyatini alohida ta’kidlaydi. O‘quvchilar va tibbiyot xodimlari uchun ushbu maqola o‘smirlar terisini to‘g‘ri parvarish qilishda muhim nazariy va amaliy manba bo‘lib xizmat qiladi.