(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada kompyuter lingvistikasi sohasida avtomatik tahrir texnologiyalarining nazariy asoslari, amaliy ahamiyati va zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Avtomatik grammatik va uslubiy tahrir qilish tizimlari, ularning tabiiy tilni qayta ishlash (Natural Language Processing – NLP) texnologiyalaridagi o‘rni, shuningdek, sun’iy intellekt yordami bilan matn sifati va aniqligining oshirilish jarayoni ilmiy nuqtai nazardan yoritiladi.