(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada shahar infratuzilmasini raqamlashtirish jarayonida 5G texnologiyalarining o‘rni va ahamiyati yoritib berilgan. Unda 5G tarmog‘ining texnik imkoniyatlari, xususan, yuqori tezlikda ma’lumot uzatish, tarmoq kechikishini minimallashtirish va ko‘plab qurilmalarni samarali boshqarish xususiyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, ushbu texnologiyaning “aqlli shahar” konsepsiyasi doirasida transport, sog‘liqni saqlash, ta’lim va xavfsizlik sohalarida qo‘llanilishi, iqtisodiyijtimoiy samaradorligi hamda kelajakdagi istiqbollari yoritilgan. Maqola 5G asosidagi raqamli transformatsiyaning muhim jihatlarini ochib berish bilan birga, raqamli tenglikni ta’minlash va yangi imkoniyatlar yaratish yo‘llarini ham ko‘rsatadi.