(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ishda buyuk Alisher Navoiy merosining jahon kutubxonalarida saqlanishi masalasi yoritiladi. Asarda Navoiy qalamiga mansub nodir qo‘lyozmalar va ularningturli mamlakat kutubxonalaridagi holati haqida ma’lumotlar beriladi. Xususan, Britaniya kutubxonasi (London), Parij milliy kutubxonasi, Istanbul kutubxonalari, Sankt-Peterburgdagi Rossiya milliy kutubxonasi va boshqa mashhur ilmiy markazlarda saqlanayotgan Navoiy asarlari o‘rganiladi. Shuningdek, shoir ijodining jahon adabiy-madaniy merosidagi o‘rni, asarlarning tarjima va tadqiqotlari ham ko‘rsatiladi. Tadqiqot Alisher Navoiyning dunyo miqyosidagi qadr-qimmatini ochib berishga xizmat qiladi.