(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada, tabiiy fanlar bo‘yicha ekskursiya darslarini o‘tkazishda foydalaniladigan zamonaviy texnologiyalarning ahamiyati va samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Ekskursiyalar nafaqat talabalarga tabiiy fanlarni amaliy ravishda o‘rganish imkoniyatini beradi, balki o‘qituvchilar uchun darslarni yanada jonli va qiziqarli qilishga yordam beradi. Maqolada ekskursiya darslarini tashkil etishning asosiy usullari, texnologik vositalar va metodikalar tahlil qilinadi, shuningdek, zamonaviy raqamli texnologiyalarni ta’lim jarayoniga qanday integratsiya qilish mumkinligi haqida fikrlar bildiriladi.