(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Furqat ijodida sog‘inch, g‘urbat va vatan sog‘inchi mavzularining badiiy ifodalanishi tahlil qilingan. Ayniqsa, shoirning “Sog‘inch” she’ri asosida vatandan uzoqda kechgan hayot, yurakdagi armon, shaxsiy va milliy o‘zlikni anglash jarayoni keng yoritilgan. Maqolada Furqatning boshqa asarlaridagi sog‘inch ifodasi ham ko‘rib chiqilib, badiiy san’at vositalari orqali tuyg‘ularning estetik ifodasi tahlil etiladi. Mavzuning bugungi kun uchun ahamiyati ham yoritilib, vatanparvarlik, milliy g‘urur va madaniy xotiraning dolzarbligi alohida ta’kidlanadi.