(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada biologik himoya vositalarining turlari, ularning qishloq xo‘jaligidagi ahamiyati, qo‘llanish tamoyillari hamda inson salomatligi va hayot faoliyati xavfsizligini ta’minlashdagi o‘rni keng yoritilgan. Bioprotektantlarning ekologik ustunliklari, ularning an’anaviy kimyoviy vositalarga nisbatan samaradorligi, tabiiy muhitga zarar yetkazmasdan zararli organizmlarga qarshi kurashishdagi afzalliklari chuqur tahlil etilgan. Shuningdek, bu vositalarni qo‘llash texnologiyasi, saqlash va tashish shartlari, biologik xavfsizlik me’yorlariga muvofiqligi hamda ularning inson organizmiga uzoq muddatli ta’siri ilmiy asosda ko‘rib chiqilgan. Maqolada barqaror qishloq xo‘jaligi tizimiga o‘tishda bioprotektantlardan foydalanishning dolzarbligi asoslab berilgan.