(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bosqinchilik jinoyati - bu shaxsga jismoniy va ma’naviy zarar yetkazish orqali, uning mulkini noqonuniy ravishda egallashni maqsad qilgan jinoyatdir. Ushbu jinoyat turi odatda zo‘ravonlik, tahdid yoki boshqa majburiy harakatlar bilan amalga oshiriladi. Bosqinchilik jinoyatining kvalifikatsiyasi jinoyatni sodir etish usullari, voqealarning tafsilotlari va zarar yetkazilgan shaxsning holatiga qarab o‘zgarishi mumkin. O‘zbekiston Respublikasining Jinoyat Kodeksi asosida, bosqinchilik jinoyatiga nisbatan qat’iy jazolar belgilangan bo‘lib, jinoyatchilarni jazolashda samarali choralar ko‘riladi.