(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada uzoq umr ko‘ruvchilar yurti bo‘lgan Yaponiyaning Okinava provinsiyasi iste’mol qiladigan taomnoma, 100 yil umr ko‘rish siri bo‘lmish Hara Hachi nomli o‘ziga xos Yapon tushunchasi hamda qarish jarayonini sekinlashtiruvchi antioksdantlar haqida so‘z boradi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, ovqatlanish insonning nafaqat jismoniy salomatligi, balki ruhiy holatiga ham bevosita ta’sir qiladi.