(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Қоңырат районы аймағы тарийхый ҳәм мәдений естеликлерге бай сондай- ақ ҳәм тарийхый естеликлердиң саны, районның аймағы бойынша да республикамызда алдынғы орынды ийелейди ҳәм Үстирттиң Қарақалпақстанға тийисли бөлеги де Қоңырат районына қарайды. Мине Үстирт кеңислигинде бүгинги күнде қойымшылық хызметин аткарып, өзиниң тарийхыйлығы, жайласқан орны, аткарған хызмети бойынша да өзгешеликке ийе.