(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola SQL Server ma’lumotlar bazasida raqamli sertifikatlarni qo‘llashning asosiy tamoyillari va amaliyotlarini tahlil qiladi. Maqolada raqamli sertifikatlarning xavfsizlik tizimlaridagi o‘rni, shifrlash, ma’lumotlarni imzolash va xavfsiz aloqalarni o‘rnatishdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. SQL Serverda raqamli sertifikatlarning ishlatilishi orqali ma’lumotlar xavfsizligini ta’minlash, server va mijozlar o‘rtasidagi xavfsiz aloqalarni tashkil etish va tizimni hujumlardan himoya qilish kabi muhim masalalar yoritiladi. Shuningdek, maqolada SQL Server-da sertifikatlari yaratish, konfiguratsiya qilish va amaliy misollar yordamida qanday qo‘llanilishini tushuntiradi. Raqamli sertifikatlar yordamida ma’lumotlar xavfsizligini kuchaytirish va tizimni mustahkamlashning afzalliklari muhokama qilinadi. Bu maqola, ayniqsa, SQL Server ma’murlari va xavfsizlik mutaxassislariga foydali bo‘lishi mumkin.